Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csoportszex könyvek képes leírás - Csoportszex.tlap.hu
részletek »

Csoportszex könyvek - Csoportszex.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csoportszex.tlap.hu » Csoportszex könyvek
Keresés
Találatok száma - 3 db
Csoportszex és nyitott házasság

Csoportszex és nyitott házasság

Első pillantásra a rendszerváltás következményének tűnhet e két jelenség feltűnése Magyarországon. Valójában azonban egyik sem egészen új, bár a régi, kommunista rendszer igyekezett elhatárolódni mindkettőtől. Az ideológiai merevségen azonban már 1978-ban rést ütött A házasság jövője, avagy a jövő házasságai című könyvem, amely a nyitott házasság gondolatát először dobta be a magyar köztudatba, s erős vitákat keltett az értelmiség köreiben. (A könyvet a lipcsei Urania könyvkiadó 1980-ban németre fordíttatta, de kiadását az ottani pártközpont letiltotta.) E könyv új, átdolgozott kiadása már Nyitott házasság, korszerűbb életstílus címmel jelent meg 1988-ban, s korántsem keltett olyan feltűnést, mint az előző. Sokkal erősebb volt az ellenállás a csoportszex gondolatával szemben. Az 1970-es években még az említését sem tűrték el. Szexuálpedagógiai tankönyvemből (Bevezetés a szexuálpedagógiába, 1973) például a pártközpont utasítására kihagyták ezt a témát - pedig tárgyilagosan, a veszélyekre figyelmeztetve tárgyaltam.

Rokokó csoportszex

Rokokó csoportszex

Fülledt budoár, baldachinos ágyon hanyatt fekvő nő. Arcán kéjes gyönyör. Kezéből kihullott a regény, amely felszította vágyait. Rizsparókás férfi figyeli, a kárpit mögé rejtőzve. Rokokó kukkoló talán, aki leselkedve élvez, vagy egy bizarr aktus előjátékának tanúi vagyunk? A Veszedelmes regény című, gyönyörű rézmetszet szabad utat enged a képzeletnek. Egyedül abban lehetünk biztosak, hogy a nő kezéből kiejtett könyv egyike, a 18. században kiváltképpen a hölgyeknek tiltott, veszedelmes regényeknek. Különleges kiállítással örvendezteti meg az Országos Széchényi Könyvtár, az erotika pajzán titkaira kíváncsi látogatóit. A Budavári Palota kiállítótermeiben látható könyvritkaságok, illusztrációk egy, nálunk szinte teljesen ismeretlen világba kalauzolnak. Vissza, az ész századának is nevezett 18. századba, a francia felvilágosodás korába, ahol a nagy klasszikusok, Voltaire, Rousseau tudós művei mellett a könnyed, veszedelmesen frivol olvasmányok is megjelentek. Ezeket a tiltott, az ártatlan lányokat úgymond megrontó köteteket csempészek vitték szét egész Európában. Hozzánk is eljutottak, de csak a franciás műveltségű, gazdag műkedvelőkhöz. A kiállítás néhány szép példánya magyar főúri gyűjteményből került az aradi könyvtárba, onnét kaptuk kölcsön.

Szerelmi varázslás

Szerelmi varázslás

A középkorban az ösztönök intézményesített elnyomása és a vad erotikus képzelgések egyaránt jelen voltak. A különböző periratokban és dokumentumokban az ördögökkel folyó fajtalankodások, a tébolyult szexorgiák részletes leírsával egyaránt találkozhatunk. A nyilvános boszorkányperek során teljes részletességgel tárgyalták a nemi közösülések százféle módját, és a seprűnyél fallikus szimbólumától a csoportszex élőképéig csaknem minden szexuális témakör felvillant az egyházfők, inkvizítorok és bírák fantáziavilágában.

igennem
Tuti menü